Basement Archive Development

The purpose of this project was to develop a new archive space in the basement of the main building to decant the archive material of multiple departments and schools that was previously located on the lower ground floor. 

The development required the complete refurbishment of the basement area with new lighting and dividing walls being installed to accommodate the bespoke trackless roller racking that now houses the archive material. Each school or department has been given their own section of the racking which can house over 2 kilometres of files and paperwork. A number of side rooms have also been refurbished to accommodate bulkier items and to free up more space in the main building for future developments. 

Basement pre dev
Basement pre-development
Roller Racking 1
New roller racking system